Massarbetslöshet

Massarbetslöshet väntar jyckar i USA. Det är arbetshundar som jobbat med narkotikaspaning som blir arbetslösa då marijuana legaliseras i allt fler delstater. Man får hoppas att det finns fodervärdar som tar hand om människans trotjänare på ett väl sätt.

Trohet, beskydd och jakt

Det finns väl knappast ett djur som fyller  fler funktion än hunden,  de vaktar, skyddar och spårar, de hjälper polis, militär och tull, de hjälper funktionsnedsatta och de ger tröst och sällskap i familjen. Trofast, beskyddande och jaktvillig – så är vår äldsta följeslagare.

Ofta ser man en hund avbildad på advokatkontors hemsida -för vem vill inte ha en trofast advokat i vått och tott?

Hunden kan se spöken

I mytologi anses hundar kunna se spöken och andar och om man tittar mellan hundens öron kan man också få se spöket. Tänk på det nästa gång din vovve morrar tillsynes utan anledning.

Garm, Kerberos och Xolotl – vaktar dödens hemliga kunskap

Jag säger det med en gång: forskare är oense om Garm är en hund eller varg och om han är Hels hund eller inte. I alla fall förebådar han Ragnarök och är bunden utanför Gnipahålan, ingången till dödsriket, som han vaktar. En annan vovve, trehövdad sådan, vaktar ingången till dödsriket där Hades regerar, allt enligt grekisk mytologi. Han blottar tänderna och morrar för att skrämma själarna som närmar sig dödsriket. En påminnelse om att har man väl inträtt i dödsriket så finns det ingen väg tillbaka. Plutos fjärde måne heter för övrigt Kerberos (Charon, Nix, Hydra, Styx heter de andra månarna). I aztekisk mytologi leder hunden Xototl de döda över 9 floder innan de kommer till dödsriket.Hundarna vaktar ingången till andevärlden och sitter på hemliga kunskaper om både döden och uppståndelsen.

I många kulturer ses hunden som en trogen följeslagare ända in i döden och avbildas ofta med den döde. Den trofasta visar vägen så att själarna hittar rätt när de är på väg  till dödsriket.

Hunden Rouna hjälper när smittsamma sjukdomar härjar

I katolicismen tror man att Rouna, helgonet Rochus var hans människa, varje morgon gick med bröd till Rochus när han led av pesten som han fått för att han vårdade sjuka. Rounas fina omsorg, vatten från en helig källa och vård av en ängel sänd från himlen gjorde att Rochus tillfrisknade mirakulöst. Rochus är helgonet  som skyddar mot pesten och andra smittsamma sjukdomar. Vilken fin hund, ett verkligt helgon i min värld. Minnesdagen för Rochus är den 16 augusti varje år för de som lider av smittsamma sjukdomar eller som är falskeligen anklagade.

Ärlig och trogen

I kinesisk mytologi är hunden näst sist, grisen är sist. Innan människan kunde räkna tiden utlyste Jadekejsaren en tävling bland djuren, de som simmade snabbast över en flod skulle få var sitt år. Hunden kom näst sist. Han förklarade det med att han var smutsig och att han inte ville smutsa ner floden så han tog ett bad i en damm innan han simmade över floden. Människor som är födda under hundens år är ärliga, lojala, tillgivna och trogna, men kan också vara oroliga, cyniska och omedgörliga så därför passar de bra till yrken som politiker.

Överkurs

I pandemin har hundförsäljning gått upp, allt fler vill ha en vovve. Hundförsäkringar har gått upp kring 17% och kön till dagis kommer bli lång när restriktionerna släpper, eller så får arbetsgivare helt enkelt okeya att jyckarna är med på jobbet. För vem vill vara utan den bästa vän som hjälper oss så mycket i livet, och dessutom med vår kontakt med andevärlden, men som framförallt ser till att vi kommer rätt om vi dör.

Dela på