Då är kanske detta tips något för dig. Jag lägger också till ett varnande exempel som du absolut inte skall pröva. Det är ett tips som du helt och hållet skall undvika, ja det är till och med brottsligt. Det går aldrig väl.

Så här gör du – positivt exempel

När du har tappat bort något eller någon som du gillar, det kan vara en grej, en käresta eller en vän så är det bäst att listigt ha förberett sig innan på den annalkande förlusten. Det enda du behöver är ett garnnystan. Bind fast änden i garnnystanet i saken eller personen du gillar. Det funkar bra med en knut om din bok eller dina glasögon. Är det en person som brukar komma bort kan du knyta en rosett runt en hälla i byxlinningen. När din bok eller glasögon gått och gömt sig, eller om din vän dragit sin kos, så är det bara att börja nysta och vips är saken eller hen tillbaka igen. Lätt som en plätt.

Men, det finns alltid ett men som trasslar till det i myter, så även här. Du får inte ha ett trassligt nystan, nystanet måste vara jämt och lagom elastiskt nystat. Är det en vän eller lover som har tappat bort dig får du heller inte, som Ariadne, ge dig ut på resa med den nyss hemnystade kärestan. När hon tog sig några minuters tupplur, passade han på att överge henne. Det var tacken för att hon så listigt räddat honom från att bli dödad med hjälp av sitt nystan! Sensmoralen är att den man trodde var värd all möda och list att få till sig igen visade sig vara en fähund; han ville bara ha hennes hjälp att bli befriad, inte henne. Tack och lov fick hon snart en ny lover, en riktigt trevlig kille som gav henne en krans som han satte upp på himlavalvet.

Tänk nu på Ariadne när du ser alla fina kransar på dörrarna till jul. Minns att det är bra att ha ett välnystat garnnystan till hands i handväskan. Än viktigare att minnas är att dörrkransen påminner oss om att blir det inte som man först tänkt sig, blir det strax ännu bättre!

Så här skall du absolut INTE göra!!! – förbjudet exempel

Om någon har råkat kärat ner sig i en otrogen typ så är läget bekymmersamt, det är inget att hymla med. Det bästa är att bums skippa relationen. Men, gör man inte det, så blir det genast värre. Myterna ger oss inte mycket hopp och råd, i alla fall inte om man är kvinna.

Hur blir det då värre? Det är det här tre sakerna du absolut inte skall testa. Det första du absolut INTE skall göra är att röra ihop en dekokt på lika delar blod och sperma från en kentauer,  typ Nessos, ty han är en lömsk typ. Det andra du absolut INTE skall göra är att låta dig luras och tro att dekokten är en brygd som gör din älskade trogen, ty kentaurer ljuger. Det tredje du absolut INTE skall göra är att smörja in den otrognes kraglinning med dekokten, ty han blir inte trogen, han dör av giftet. Nu känner du kanske inte en lömsk kentauer så problemet löser sig förhoppningsvis av sig själv. Men kom ihåg: detta skall du inte göra!!!

Deianeira, hon som ville få sin notoriskt otrogne man trogen, blev ledsen när hon såg vilka plågor giftet orsakade Herakles. Hon ville inte döda honom –  bara få honom trogen. Som om hans smärta från giftet inte var nog så fick hon sedan se hur han tände eld på sig själv för att slippa sina plågor. Deianeira var så bedrövad att hon tog sig själv av daga. Snyft, snyft, snyft. Här slutar berättelsen om kvinnan som ville få sin notoriskt otrogne man att bli trogen. Sensmoralen är att det är bättre att lyssnat på mina råd, än låta sig luras av en ondsint kentauer .

Herakles, den skurken, däremot fick en ny ung fräsch fru när han väl kom till Olympen efter att han eldat upp sig själv. Här slutar myten om hur gudar belönar otrogna män.

Vad skall man säga? Stryk kentaurer ur bekantskapskretsen, deras råd och giftiga dekokter slutar bara i elände. Skaffa dig i stället ett garnnystan och tänk att bästa sättet att bli kvitt personer som du först nystat till dig, men som visar sig inte är bra för dig, är att ta en tupplur. Då försvinner de raskt och något nytt och bättre kommer meddetsamma!

Dela på